[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 24، شماره 3 - ( 1397 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 248-229 برگشت به فهرست نسخه ها
تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران
علی پروینی1 ، مجید آقایی2 ، مونا طاهری‌دانالو 3
1- دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران
2- دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلام‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلام‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mona.taheri62@gmail.com
چکیده:   (4123 مشاهده)
مقدمه: بهداشت و سلامت مواد خوراکی و آشامیدنی به‌عنوان یکی از نیازهای حیاتی جامعه انسانی همواره مورد توجه قانون‌گذاران قرار گرفته است. زیرا تغذیه ناسالم آثار و پیامدهای ناگواری از قبیل شیوع بیماری‌ها و اختلالات جسمی و روانی را برای افراد جامعه در پی خواهد داشت. هدف این پژوهش، بررسی تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران بود. در این مطالعه مروری با روش کتابخانه‌ای، مطالب فیش‌برداری و گرد‌آوری شد و با شیوه تحلیلی- توصیفی و استنتاج منطقی، نتایج به ‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: برای پاسخ به این که جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی کدام‌اند و قانون‌گذار چه تدابیری را برای مقابله و پیشگیری از این جرایم در نظر گرفته است، ابتدا سیاست جنایی- ‌تقنینی ایران در حوزه مذکور و ویژگی‌ها و ابعاد آن بیان شده و سپس نهادهای مهم رسیدگی‌کننده و وظایف آ‌نها ذکر شده است. آنگاه تدابیری که قانون‌گذار در زمینه پیشگیری و مقابله با این جرایم و تخلفات پیش‌بینی کرده (با توجه به قوانین و مقررات موجود) بررسی شده است. در پایان، چالش‌ها و راه‌کارهایی که در این زمینه وجود دارد و نیز راه‌های برون‌رفت از آن متذکر شده است.
واژه‌های کلیدی: مواد خوراکی و آشامیدنی، جرایم و تخلفات، تدابیر قانونی
متن کامل [PDF 414 kb]   (2900 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی |
دریافت: 1397/2/25 | ویرایش نهایی: 1397/12/27 | پذیرش: 1397/7/24 | انتشار الکترونیک: 1397/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parvini A, Aghaei M, Taheri Danaloo M. Legal Measures for the Prevention and Counteraction of Crimes and Violation of Food and Drink in Iran’s Legal System. Iran J Forensic Med 2018; 24 (3) :229-248
URL: http://sjfm.ir/article-1-1016-fa.html

پروینی علی، آقایی مجید، طاهری‌دانالو مونا. تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران. مجله پزشکی قانونی ایران. 1397; 24 (3) :229-248

URL: http://sjfm.ir/article-1-1016-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645