[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 19، شماره 4 و 1 - ( 1392 ) ::
جلد 19 شماره 4 و 1 صفحات 226-221 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه گیری خواص مکانیکی مغز موش با استفاده از تست کشش
علیرضا کریمی 1، احمد شجاعی2 ، مهدی نویدبخش3 ، برهان بیگ زاده3 ، شهاب فقیهی4
1- دانشگاه علم و صنعت ایران ، mnavid@iust.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله
3- دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت
4- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
چکیده:   (10305 مشاهده)

 

زمینه و هدف: محاسبه خواص مکانیکی بافت مغز به منظور داشتن درک کامل و جامع از تغییرات ایجادی در آن، می­تواند بسیار سودمند و کاربردی باشد. بافت مغز در زمره بافت­های خیلی نرم قرار می­گیرد که نمی­تواند بار زیادی را تحمل کند. خواص مکانیکی این بافت می­تواند در شرایط خاصی از بیماری تغییر یابد. پلاسمودیوم فالسیپاروم (Plasmodium falciparumیکی از انواع انگل­های کشنده مالاریا است که می­تواند با تغییر در خواص مکانیکی گلبول قرمز خون، منجر به این تغییر شود. تغییر خواص در بافت مغز در پلاسمودیوم فالسیپاروم، مالاریای مغزی نامیده می­شود که با گیرکردن گلبول­های قرمز آلوده در مغز ایجاد می­شود. گیر کردن گلبول­های قرمز آلوده که نسبت به گلبول­های قرمز سالم بسیار سخت­تر شده­اند، می­تواند منجر به کما در بیمار و در نهایت مرگ آن شود. بنابراین می­توان با محاسبه و بررسی روند تغییرات خواص مکانیکی در بافت مغز آلوده به انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم نکاتی را درباره آن آشکار کرد. اما به دلیل محدودیت­های موجود در بررسی این بیماری در پلاسمودیوم فالسیپاروم، مدل حیوانی آن یعنی پلاسمودیوم برگه­ای نوع آنکا (Plasmodium berghei–ANKA) می­تواند مورد استفاده قرار بگیرد که در ایجاد مالاریای مغزی با انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم شباهت های بسیاری دارد.

روش­ها: در مطالعه حاضر پس از آلوده کردن هفت موش به انگل پلاسمودیوم برگه ای نوع آنکا، بافت مغز آن­ها جدا شده و برای بررسی خواص مکانیکی در دستگاه تست کشش قرار گرفت. نمودار تنش-کرنش برای هر نمونه استخراج گردید و از ناحیه الاستیک خطی هر نمودار میزان دقیق سختی (مدول الاستیک) برای هر نمونه به دست آمد. در این جا منظور از تنش و کرنش به ترتیب حاصل نیروی اعمالی به نمونه بر مساحت آن، و میزان تغییر طول نمونه نسبت به طول اولیه آن می باشد. همچنین منظور از مدول الاستیک حاصل تقسیم تنش بر کرنش در ناحیه خطی نمودار تنش-کرنش می باشد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که با افزایش میزان رشد انگل در خون موش از 5/1% به ٦%، میزان سختی مغز ٤٤/٣ برابر گردید. در حالی که همین مقایسه بین میزان انگل در خون ٥/٥% با ٦%، حکایت از افزایش ٧٨/١ برابری داشت. اما مقایسه بین نمونه مغزهای کنترل و مغز آلوده با میزان انگل ٦%، نشان از افزایش ٠٧/٤% مدول یانگ مغز داشت.

نتیجه­گیری: نتیجه­ای که از تلاش حاضر می­توان گرفت این است که با رشد میزان انگل در خون، سختی مغز با رابطه­ای کاملا مستقیم افزایش می­یابد. انتظار این است که عامل اصلی این سختی در مغزهای آلوده به پلاسمودیوم برگه­ای نوع آنکا، سخت شدن گلبول­های قرمز و گیرکردن آن­ها در عروق مغزی باشد.

متن کامل [PDF 442 kb]   (3281 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی |
دریافت: 1392/11/20 | ویرایش نهایی: 1392/11/20 | پذیرش: 1392/11/20 | انتشار الکترونیک: 1392/11/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi A, Shojaei A, Navidbakhsh M, Beigzadeh B, Faghihi S. Characterizing the Mechanical Properties of Rat Brain Tissue in Tension. Iran J Forensic Med 2013; 19 (4 and 1) :221-226
URL: http://sjfm.ir/article-1-507-fa.html

کریمی علیرضا، شجاعی احمد، نویدبخش مهدی، بیگ زاده برهان، فقیهی شهاب. اندازه گیری خواص مکانیکی مغز موش با استفاده از تست کشش. مجله پزشکی قانونی ایران. 1392; 19 (4 و 1) :221-226

URL: http://sjfm.ir/article-1-507-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 و 1 - ( 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645