[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 21، شماره 2 - ( 1394 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 125-117 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تطبیقی نظام حقوقی پیوند اعضاء در ایران و انگلستان
شهلا معظمی 1، مهدی وحدانی ، پریسا زاده دباغ
1- ، smoazami@ut.ac.ir
چکیده:   (6726 مشاهده)

زمینه‌ها و هدف: یکی از روش‌های تحقیق در حوزه‌ی علوم، روش مطالعه‌ی تطبیقی یا به عبارت دیگر روش مقایسه‌ای است. استفاده‌ی انسان از این روش پدیده‌ی نوظهوری نیست چنانچه می‌گویند: ذهن آدمی لحظه‌ای از سنجش و مقایسه باز نمی‌ایستد و به طورطبیعی هر شناختی را با شناخت دیگر می‌سنجد تا بدین وسیله به نسبت‌های موجود بین پدیده‌ها و در نتیجه به شناخت آن‌ها دست یابد. پیوند اعضاء از مهم‌ترین دستاوردهای بشر در علم پزشکی می‌باشد که برای درمان بیماران به‌ کار می‌رود. امّا، مانند هر دستاورد جدیدی در کنار فواید و موفقیت‌ها، مشکلات و چالش‌های خاص خود را نیز به دنبال دارد.

روش کار: در یک مطالعه‌ی مقطعی، تحلیلی و مقایسه‌ای اطلاعات لازم با استفاده از منابع موجود درکتاب­خانه‌های دانشکده‌های حقوق در شهر تهران و کتاب­خانه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی و نیز کتاب­خانه‌های مرکز تحقیقات و اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و دفتر سازمان بهداشت جهانی به دست آمده است.

یافته‌ها: این مقاله به مطالعه‌ی تطبیقی نظام حقوقی پیوند اعضاء در ایران و انگلستان می‌پردازد. ابتدا به منابع حقوقی موجود در زمینه‌ی پیوند اعضاء در ایران به ویژه قانون اساسی، قانون مجازات اسلامی، قوانین و مقررات بهداشتی و پزشکی و اصول اخلاقی و . . . اشاره خواهیم کرد، سپس به قوانین مربوط به این موضوع در انگلستان از جمله: قانون آناتومی 1984، قانون پیوند اعضای بدن انسان 1989، قانون بافت با منشأ انسانی 2004، قانون بافت انسان 2004 (افرادی که توانایی رضایت دادن برای پیوند را ندارند)، قوانین سال2006 وقانون بافت با منشاء انسانی( کیفیت و امنیت برای استفاده انسان) سال 2007 خواهیم پرداخت.

نتیجه‌گیری: بررسی‌های صورت گرفته بر روی قوانین هر دو کشورهای ایران و انگلستان نشان داد که؛ هر دو کشور قوانین لازم الاجرایی در خصوص پیوند اعضاء دارند، با این تفاوت که قوانین انگلستان برخلاف قوانین ایران تنها به موارد کلی اشاره ننموده، بلکه مسائل جزئی را نیز مد نظر قرار داده است.

واژه‌های کلیدی: نظام حقوقی، پیوند اعضاء، ایران، انگلستان
متن کامل [PDF 751 kb]   (7179 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: حقوق پزشکی
دریافت: 1392/2/23 | ویرایش نهایی: 1392/4/25 | پذیرش: 1392/5/30 | انتشار الکترونیک: 1394/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moazami S, vahdani M, zadeh dabbagh P. Comparative Study of Legal System Organs Transplantation between Iran & England. Iran J Forensic Med 2015; 21 (2) :117-125
URL: http://sjfm.ir/article-1-698-fa.html

معظمی شهلا، وحدانی مهدی، زاده دباغ پریسا. مطالعه تطبیقی نظام حقوقی پیوند اعضاء در ایران و انگلستان. مجله پزشکی قانونی ایران. 1394; 21 (2) :117-125

URL: http://sjfm.ir/article-1-698-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 2 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645