[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 21، شماره 2 - ( 1394 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 138-127 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی عوامل موثر بر ضرورت پذیرش دور کاری از نگاه مدیران مورد مطالعه: سازمان پزشکی قانونی کشور
مسعود قادی پاشا ، حوریه نجیب زاده 1، جابر قره داغی ، نرگس حسن مرادی ، موسی مهدوی
1- ، horiehnajibzadeh@gmail.com
چکیده:   (6687 مشاهده)

مقدمه: زمانی که این تحقیق انجام گرفت دور کاری به عنوان ایده‌ای نوین که می‌توانست مزایای ممکن را برای کارکنان به وجود آورد مطرح بود. در حال حاضر به دلیل مسکوت ماندن این موضوع، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. امید است نتایج این تحقیق و تحقیقات مشابه بتواند نمایانگر مزایای حاصل از دور کاری برای کارکنان و کارفرمایان باشد. دور کاران کارکنانی هستند که تمام یا بخشی از کارشان را جدا از محل استقرار کارفرمای خود و با استفاده از تکنولوژی اطلاعات انجام می‌دهند. این تحقیق با بهره‌گیری از الگوهای علّی روابط بین متغیرها، تاثیر عوامل فردی، سازمانی، درک مفید بودن، درک سهولت و نگرش نسبت به دورکاری را بر پذیرش دورکاری توسط مدیران مورد بررسی و آزمون قرار می‌دهد.

مزایای فردی: توازن کار و خانواده، امکان اشتغال برای نیروهای معلول، مراقبت از فرزندان با استرس کمتر، انعطاف در مکان و زمان، بهبود کیفیت زندگی و کار، افزایش استقلال، افزایش مهارت‌های فنی، حواس پرتی کمتر، کاهش میزان استرس و فشارهای روانی، افزایش فعالیت‌های اجتماعی و امکان ادامه تحصیل و مطالعه

مزایای سازمانی: امکان استخدام نیروی خاص، نگهداری و ابقاء کارکنان، بهبود بهره‌وری، کیفیت و رضایت شغلی، افزایش روحیه و تعهد سازمانی، توسعه تنوع نیروی کار، کاهش غیبت.

مزایای اجتماعی:کاهش حجم ترافیک، کاهش آلودگی صوتی و هوا، کاهش مصرف سوخت، توسعه پایدار و اصلاح رفتارهای اجتماعی.

روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی ـ پیمایشی و بر اساس هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور شامل120 نفر می‌باشدکه از این تعداد 109 پرسش‌نامه را تکمیل کرده‌اند. تحقیق توسط20 نفر از متخصصان، روایی سنجی شده و پایایی آن با استفاده از ابزار ضریب آلفای کرونباخ 891/0 به دست آمد.

یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد، عوامل فردی» بر «پذیرش دورکاری» تأثیر غیر مستقیم و در کل رابطه معناداری دارد. و در «پذیرش دورکاری» توسط مدیران، نقش اساسی ایفا می‌نماید. «عوامل سازمانی» بر «پذیرش دورکاری» تأثیر غیر مستقیم ندارد و در کل نیز رابطه معنادار ندارد. هم چنبن نتایج حاکی از عدم تاثیر «درک سهولت» بر «پذیرش دور کاری» است. در بعد تاثیر «درک مفید بودن» بر «پذیرش دورکاری» نتایج حاکی از وجود رابطه بین دو مولفه مذکور می‌باشد. تاثیر «نگرش به دورکاری» بر «پذیرش دورکاری» نیز حاکی از تاثیر نگرش مدیران بر پذیرش دورکاری توسط آنان می‌باشد.

نتیجه‌گیری: پژوهش انجام شده نشان دهنده سازمان محور بودن رفتار مدیران در مسأله دورکاری است. بنابر این اگر مدیران نسبت به منافع دورکاری دانش و اطلاعات کافی داشته باشند نگرش مثبتی نسبت به آن خواهند داشت و در پذیرش دورکاری در سازمان انعطاف بیشتری از خود نشان می‌دهند.

 

واژه‌های کلیدی: پزشکی قانونی، پذیرش دورکاری، مدیران و دور کاری‌، عوامل موثر بر دور کاری
متن کامل [PDF 1727 kb]   (3908 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكی اجتماعی
دریافت: 1392/8/11 | ویرایش نهایی: 1393/12/15 | پذیرش: 1394/2/16 | انتشار الکترونیک: 1394/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadipasha M, Najibzadeh H, Gharedaghi J, Hassan Moradi N, Mahdavi M. Identifying the Effective Factors Influencing the Necessity of Teleworking Adoption from the Managers Point of View in Legal Medicine Organization. Iran J Forensic Med 2015; 21 (2) :127-138
URL: http://sjfm.ir/article-1-699-fa.html

قادی پاشا مسعود، نجیب زاده حوریه، قره داغی جابر، حسن مرادی نرگس، مهدوی موسی. شناسایی عوامل موثر بر ضرورت پذیرش دور کاری از نگاه مدیران مورد مطالعه: سازمان پزشکی قانونی کشور. مجله پزشکی قانونی ایران. 1394; 21 (2) :127-138

URL: http://sjfm.ir/article-1-699-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 2 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645