[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 3 - ( 1395 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 171-165 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی علل و عوامل قصور پزشکی در رشته زنان و مامایی
فاطمه کامیاب ، پوراندخت افشاری ، بیژن کیخایی ، میترا تدین 1، تورج وهابی شکرلو ، محمدحسین حقیقی زاده
1- ، mitratadayon2000@yahoo.com
چکیده:   (14024 مشاهده)

زمینه و هدف: قصور پزشکی یعنی درمانی که بر طبق استانداردهای پذیرفته شده پزشکی نباشد و منجر به فوت یا نقص عضو در بیمار گردد که با بررسی علل ایجاد آن­ها می­ توان از بروزشان جلوگیری یا میزان آن را به شدت کاهش داد. مطالعه قبلی ما نشان داد که بیشترین میزان قصور مربوط به متخصصین زنان و زایمان، بی‌مبالاتی و بیشترین میزان قصورات در رابطه با زمان قصور در شیفت شب بود. از آن جایی که علل دیگر نیز می‌توانند در ایجاد این قصورات نقش داشته باشند، لذا این مطالعه به بررسی دیگر عوامل اثر گذار در این روند پرداخته است.

روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی و از نوع گذشته­ نگر بوده و در طی سال 1392 به انجام رسیده است. جمعیت مورد مطالعه شامل تمامی پرونده­ های شکایات ارجاعی به سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی اهواز بود که توسط بیماران از متخصصان زنان، پرسنل مامایی و زنان شاغل در بیمارستان ­ها، کلینیک­ ها و مراکز بهداشتی بین سال­های 85 تا 91 انجام گرفته بود. اطلاعات با استفاده از چک لیست جمع آوری شد و داده­ ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج نشان داد بیشترین قصورات مربوط به اتخاذ تصمیم ­های درمانی، در بیمارستان­ های وابسته به دانشگاه، با مرگ نوزادان، به علت خطاهای انسانی، موارد غیر اورژانسی و در بخش زنان و زایمان به وقوع پیوسته است.

نتیجه­ گیری: با توجه به این که بیشترین نوع قصور مربوط به اتخاذ تصمیم­ های درمانی و ناشی از خطاهای انسانی و با مرگ نوزادان است، بنابراین توجه ویژه به امور پرسنل و دوری از خستگی در این افراد بایستی مد نظر قرار داده شود. هم چنین به علت این که بیشترین خطاها در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه و در بخش زنان و زایمان به وقوع پیوسته، بنابراین توجه ویژه به مراکز درمانی دولتی و علل ایجاد این نوع خطاها بایستی به طور جدی دنبال شود.

واژه‌های کلیدی: مامایی، زنان و زایمان، قصور
متن کامل [PDF 818 kb]   (4357 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1394/6/23 | ویرایش نهایی: 1396/1/27 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار الکترونیک: 1395/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamiab F, Afshari P, Keikhahi B, Tadayon M, Vahabi Shekarloo T, Haghighizadeh M H. A Review of Reasons of Malpractice of Obstetricians, Gynecologists and Midwives. Iran J Forensic Med 2016; 22 (3) :165-171
URL: http://sjfm.ir/article-1-838-fa.html

کامیاب فاطمه، افشاری پوراندخت، کیخایی بیژن، تدین میترا، وهابی شکرلو تورج، حقیقی زاده محمدحسین. بررسی علل و عوامل قصور پزشکی در رشته زنان و مامایی . مجله پزشکی قانونی ایران. 1395; 22 (3) :165-171

URL: http://sjfm.ir/article-1-838-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645