[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( 1388 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 48-42 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان تأثیر مصرف سیگار بر نقص عضو سیستم شنوایی در کارگران مواجهه یافته با سروصدا
صابر محمدی، محمد مهدی مظهری1، امیر هوشنگ مهرپرور، میرسعید عطارچی
1- ، mmmazhari@gmail.com
چکیده:   (9233 مشاهده)
زمینه و هدف: سروصدا یکی از شایع ترین عوامل زیان آور محیط کار است که می‌تواند سبب افت شنوایی حسی ـ عصبی شود. این عارضه غالباً دایمی و غیرقابل برگشت، اما تقریباً بطور کامل قابل پیشگیری است. در چند سال اخیر؛ مصرف سیگار نیز به عنوان یک عامل مهم در تشدید افت شنوایی افراد مطرح شده‌ است.‌ امروزه مبالغ هنگفتی جهت غرامت ناشی از ایجاد نقص عضو در سیستم شنوایی در محیط های کاری به کارگران پرداخت می گردد. هدف این مطالعه تعیین میزان نقص عضو در سیستم شنوایی افراد شاغل در یک کارخانه واگن‌سازی در دو گروه سیگاری و غیرسیگاری بوده است. روش بررسی: این مطالعه مقطعی است و بر روی کارگران یک کارخانه واگن سازی در سال 1386 انجام شده است. پس از اعمال معیارهای خروج، 252 کارگر مرد سیگاری مواجه با سروصدا با همین تعداد کارگر غیرسیگاری که از جهات دیگر با گروه اول مشابه بودند، وارد مطالعه شده و از نظر میزان نقص عضو شنوایی با یکدیگر مقایسه شدند. درصد نقص عضو شنوایی در هر گوش مطابق فرمول AAO محاسبه گردید. یافته ها: میـزان نقـص عضــو شنــوایـی در دو گــوش در کـارگــران سیـگــاری به طـور معنــاداری نسبــت به کــارگــران غیــرسیگـاری بالاتــر بـــود (P <0.001, 95% CI = 4.48-17.84). همچنین در آنالیز آماری رگرسیون لجستیک (پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش‌کننده) باز هم میان مصرف سیگار و نقص عضو شنوایی در دو گوش ارتباط معنی داری وجود داشت. همچنین این آنالیز نشان می‌دهد که در کارگران تحت بررسی با افزایش پاکت سال های مصرف سیگار میزان خطر نسبی نقص عضو شنوایی در دو گوش افزایش می یابد. نتیجه گیری: از این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت که مصرف سیگار ممکن است نقشی در ایجاد نقص عضو شنوایی در دو گوش داشته باشد، بنابراین ترک مصرف سیگار و یا تعدیل در عادات سیگار کشیدن می تواند از ایجاد افت شنوایی ناشی از سروصدا جلوگیری نموده و یا حداقل وقوع آن را به تأخیر بیندازد.
واژه‌های کلیدی: کاهش شنوایی ناشی از سروصدا، نقص عضو، سیگار کشیدن
متن کامل [PDF 708 kb]   (710 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1388/7/19 | ویرایش نهایی: 1388/12/25 | پذیرش: 1399/3/21 | انتشار الکترونیک: 1399/3/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


محمدی صابر، مظهری محمد مهدی، مهرپرور امیر هوشنگ، عطارچی میرسعید. میزان تأثیر مصرف سیگار بر نقص عضو سیستم شنوایی در کارگران مواجهه یافته با سروصدا. مجله پزشکی قانونی ایران. 1388; 15 (1) :42-48

URL: http://sjfm.ir/article-1-177-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645