1- دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران 2- دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران 3- کارشناس ارشد، گروه حقوق جزا و جرمشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mona.taheri62@gmail.com
چکیده: (4133 مشاهده)
مقدمه: بهداشت و سلامت مواد خوراکی و آشامیدنی بهعنوان یکی از نیازهای حیاتی جامعه انسانی همواره مورد توجه قانونگذاران قرار گرفته است. زیرا تغذیه ناسالم آثار و پیامدهای ناگواری از قبیل شیوع بیماریها و اختلالات جسمی و روانی را برای افراد جامعه در پی خواهد داشت. هدف این پژوهش، بررسی تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران بود. در این مطالعه مروری با روش کتابخانهای، مطالب فیشبرداری و گردآوری شد و با شیوه تحلیلی- توصیفی و استنتاج منطقی، نتایج به دست آمد. نتیجهگیری: برای پاسخ به این که جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی کداماند و قانونگذار چه تدابیری را برای مقابله و پیشگیری از این جرایم در نظر گرفته است، ابتدا سیاست جنایی- تقنینی ایران در حوزه مذکور و ویژگیها و ابعاد آن بیان شده و سپس نهادهای مهم رسیدگیکننده و وظایف آنها ذکر شده است. آنگاه تدابیری که قانونگذار در زمینه پیشگیری و مقابله با این جرایم و تخلفات پیشبینی کرده (با توجه به قوانین و مقررات موجود) بررسی شده است. در پایان، چالشها و راهکارهایی که در این زمینه وجود دارد و نیز راههای برونرفت از آن متذکر شده است.
Parvini A, Aghaei M, Taheri Danaloo M. Legal Measures for the Prevention and Counteraction of Crimes and Violation of Food and Drink in Iran’s Legal System. Iran J Forensic Med 2018; 24 (3) :229-248 URL: http://sjfm.ir/article-1-1016-fa.html
پروینی علی، آقایی مجید، طاهریدانالو مونا. تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران. مجله پزشکی قانونی ایران. 1397; 24 (3) :229-248