[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 18، شماره 1 - ( 1391 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 31-25 برگشت به فهرست نسخه ها
برآورد سن تقویمی در بزرگسالان با استفاده از دندان های پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته: یک روش کاربردی
آرش قدوسی ، پروین میرزاکوچکی ، مریم عباسی ، الهام زمانی پزوه
چکیده:   (14593 مشاهده)

  مقدمه: تعیین سن بزرگسالان بالای 25 سال، از چالش­های همیشگی پزشکی قانونی است؛ چرا که، تعیین سن دندانی براساس دندان روییده شده، میزان تحلیل دندان شیری و میزان تکامل دندان دایمی حداکثر تا 24 سالگی قابل تخمین است و برای سنین بالاتر کاربرد ندارد. روش­هایی مانند روش دمیرجیان و گوستافسون برای کاربرد روزمره در پزشکی قانونی با مشکلاتی مواجه هستند. هدف از این تحقیق، برآورد سن تقویمی با استفاده از تعداد دندان پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته (شاخص DMF ) با کمک رادیوگرافی پانورامیک و معاینه ی بالینی در افراد محدوده ی سنی 60-24 سال است.

  مواد و روش ها: مطالعه­ی حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی 120 بیمار مراجعه­کننده به درمانگاه شرکت نفت استان اصفهان است. از روی رادیوگرافی پانورامیک، تعداد دندان­های پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته مشخص شد. به علت محدودیت رادیوگرافی پانورامیک در نشان دادن پوسیدگی، تعداد دندان­های پوسیده­ی هر فرد از طریق معاینه­ی بالینی نیز ثبت گردید. سپس ارتباط سن تقویمی با متغیرهای وابسته به کمک آزمون های آماری آنالیز شد.

  یافته­ها: بین سن تقویمی و همه ی متغیرهای وابسته، به جز تعداد دندان­های ترمیم شده، رابطه ی مستقیم وجود داشت. البته بین سن تقویمی با تعداد دندان های از دست رفته و شاخص DMF ارتباط قوی تری وجود داشت.

  بحث و نتیجه­گیری: اگرچه بین سن تقویمی و برخی متغیرها ارتباط قابل قبولی وجود داشت اما، با توجه به این که متغیرهای وابسته تحت­تأثیر عوامل مختلفی مثل بهداشت و شرایط فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی می باشند، از این روش نمی­توان به صورت مستقل برای تعیین سن استفاده کرد و بهتر است به عنوان یک روش کمکی در کنار سایر روش های تخمین سن مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: تعیین سن، شاخص DMF، رادیوگرافی پانورامیک، معاینه‌ی بالینی.
متن کامل [PDF 301 kb]   (6901 دریافت)    
نوع مقاله: گزارش مورد | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1392/7/9 | ویرایش نهایی: 1392/9/26 | پذیرش: 1392/7/13 | انتشار الکترونیک: 1392/7/13


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghodoosi A, Mirza koochaki P, Abbasi M, Zamani pazooh E. Age Estimation by Using Decayed, Filled and Missing Teeth in Adults: A Practical Method. Iran J Forensic Med 2012; 18 (1) :25-31
URL: http://sjfm.ir/article-1-452-fa.html

قدوسی آرش، میرزاکوچکی پروین، عباسی مریم، زمانی پزوه الهام. برآورد سن تقویمی در بزرگسالان با استفاده از دندان های پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته: یک روش کاربردی. مجله پزشکی قانونی ایران. 1391; 18 (1) :25-31

URL: http://sjfm.ir/article-1-452-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660