[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 2 - ( 1395 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 94-87 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی سلامت روانی زنان درحال طلاق مراجعه کننده به پزشکی قانونی اردبیل
رقیه زارع 1، حسین قمری گیوی ، بهزاد ولیزاده
1- ، roghayezare@ymail.com
چکیده:   (15407 مشاهده)

زمینه و هدف: در سال‌های اخیر افزایش روزافزون طلاق برای خانواده‌ها و جامعه مشکلات زیادی ایجاد کرده است. طلاق یکی از عوامل تهدیدکننده سلامت روانی است و زنان در شرایط پر استرس نسبت به مردان هیجان‌های منفی بیشتری را تجربه می‌نمایند و میزان افسردگی در آن­ها دو برابر مردان است. این مطالعه به ارزیابی سلامت روانی زنان در حال طلاق و مقایسه آن با وضعیت زنان عادی می‌پردازد.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی می‌باشد. آزمودنی‌های پژوهش شامل100 زن متقاضی طلاق و 100 زن عادی بودند. متقاضیان طلاق از بین زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی اردبیل به شیوه در دسترس انتخاب شدند. گروه شاهد از بین زنان متأهل ساکن اردبیل با وضعیت فرهنگی اقتصادی مشابه که از زندگی مشترک شکایتی نداشته و تا به حال به مراجع قضایی مراجعه نکرده‌اند، انتخاب گردیدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها برای ارزیابی سلامت روانی مقیاس21 سؤالی افسردگی، اضطراب و تنیدگی(DASS-21) و مقیاس افکار خودکشی "بک" در نظر گرفته شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج یافته‌ها نشان داد که میانگین نمرات زنان درحال‌ طلاق در معیارهای افسردگی، اضطراب و تنیدگی و افکارخودکشی، بالاتر از میانگین نمرات گروه شاهد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی دار بود (p<0.05).

نتیجه گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهد که زنان درحال طلاق نسبت به همتایان متأهل خود مشکلات روان‌شناختی بیشتری دارند و افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در آن­ها بیشتر است. لذا به نظر می‌رسدکه در این شرایط انجام اقدامات حمایتی، مشاوره درمانی و ... برای کاهش اضطراب و تنش و پیشگیری از بروز افسردگی و اقدام به خودکشی ضرورت بیشتری داشته و حمایت جدی خانواده‌ها و سازمان‌های مددکاری اجتماعی را می‌طلبد.

واژه‌های کلیدی: سلامت روانی، طلاق، افسردگی، اضطراب، زنان
متن کامل [PDF 821 kb]   (2648 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: روان‌پزشکی قانونی
دریافت: 1394/2/21 | ویرایش نهایی: 1395/8/25 | پذیرش: 1395/6/31 | انتشار الکترونیک: 1395/8/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare R, Ghamari Givi H, Valizadeh B. Assessment of Mental Health in Divorcing Women Referred to Ardabil Legal Medicine Center. Iran J Forensic Med 2016; 22 (2) :87-94
URL: http://sjfm.ir/article-1-807-fa.html

زارع رقیه، قمری گیوی حسین، ولیزاده بهزاد. ارزیابی سلامت روانی زنان درحال طلاق مراجعه کننده به پزشکی قانونی اردبیل. مجله پزشکی قانونی ایران. 1395; 22 (2) :87-94

URL: http://sjfm.ir/article-1-807-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 2 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4642