[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 4 - ( 1395 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 314-299 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی انتقادات وارده بر قرارداد انجماد جنین و تبیین ماهیت حقوقی آن
نازیلا تقوی ، رضا عمانی سامانی 1، سید محمد اسدی نژاد
1- ، r.samani@gmail.com
چکیده:   (5511 مشاهده)

زمینه و هدف: ناباروری مشکل بزرگی برای خانواده ­ها محسوب می‌گردد. خوشبختانه روش­ های کمک­ باروری، امید به فرزند‌آوری را  تا حدود زیادی برای خانواده­ های نابارور فراهم کرده است که یکی از آنها منجمد نمودن جنین آزمایشگاهی می باشد. افراد به دلایل مختلفی چون ابتلا به سرطان، حفظ باروری و غیره مایل به انعقاد قرارداد انجماد جنین می­ باشند. بعد از انعقاد قرارداد انجماد گامت زوجین به روش لقاح خارج رحمی به جنین تبدیل و طی عملیات پزشکی منجمد گشته و تا زمان انتقال به رحم زوجه در دستگاه مخصوصی نگاه داری می­شود. به موازات بهره ­گیری از روش انجماد جنین مسائل حقوقی، فقهی و اخلاقی به وجود می­آید که ضروری است متخصصان به آن بپردازند. هدف ما بررسی انتقادات وارده بر قرارداد انجماد جنین و تبیین ماهیت حقوقی آن بود.

روش بررسی: روش بررسی ما، مطالعه مقالات، کتب، قوانین در زمینه موضوع بود. به علاوه تحلیل­ های حقوقی نیز صورت پذیرفته گرفت.

یافته­ ها: با مطالعاتی که صورت پذیرفت این نتیجه یافت شد که قرارداد انجماد جنین، قراردادی معتبر است و ماهیت حقوقی خاصی بر آن صادق است و در زمره عقود نامعین می­باشد.

نتیجه: با پاسخ به انتقادات وارده بر قرارداد انجماد و ذکر دلایل حقوقی اعتبار آن ثابت گشت. وکالت، ودیعه، اجاره­ ی اشیا و اشخاص و جعاله از جمله عناوینی هستند که امکان تطبیق آن­ها با ماهیت قرارداد انجماد جنین، قابل بررسی است. از نظر نگارندگان، قراداد انجماد ترکیبی از عقود اجاره اشخاص، ودیعه و اجاره است. بدین توضیح که که ابتدا مراکز انجماد به عنوان اجیر، طبق خواسته متقاضیان، جنین را به روشIVF تشکیل داده و منجمد می ­نمایند.  سپس دستگاه نگاه داری از جنین به عنوان مال منقول، به متقاضیان اجاره داده می شود و  آنان  آن را نزد مراکز انجماد به ودیعه می‌گذارند تا از آن محافظت نمایند. لیکن از آن جایی که این عقود با یک قصد انشا می­شوند، در زمره عقود نامعین قرار می ­گیرند.

واژه‌های کلیدی: انجماد، جنین منجمد، عقد نامعین، اصل آزادی قرادادی.
متن کامل [PDF 963 kb]   (2861 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: حقوق پزشکی
دریافت: 1395/1/26 | پذیرش: 1395/4/29 | انتشار الکترونیک: 1395/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghavi N, Omani Samani R, Asadinejad M. A Review of Criticisms against Embry Cryopreservation Contract and Explication of its Legal Nature. Iran J Forensic Med 2017; 22 (4) :299-314
URL: http://sjfm.ir/article-1-863-fa.html

تقوی نازیلا، عمانی سامانی رضا، اسدی نژاد سید محمد. بررسی انتقادات وارده بر قرارداد انجماد جنین و تبیین ماهیت حقوقی آن. مجله پزشکی قانونی ایران. 1395; 22 (4) :299-314

URL: http://sjfm.ir/article-1-863-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 4 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660