[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان تطابق بین نظریه‌های کارشناسی صادره در ادارات کمیسیون پزشکی قانونی استان‌ها و اداره کمیسیون پزشکی قانونی مرکزی در خصوص پرونده‌های عدم توانایی اداره امور مالی ناشی از دمانس
رضا حاج منوچهری1 ، آذر تابش 2، مژگان نیک پور1
1- مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، سازمان پزشکی قانونی کشور، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، سازمان پزشکی قانونی کشور، تهران، ایران ، tabeshazar@yahoo.com
چکیده:   (52 مشاهده)
مقدمه: با توجه ‌به اهمیت بالای صدور نظریه­های کارشناسی پزشکی صحیح و متقن در خصوص پرونده‌های افراد ناتوان در  اداره امور مالی ناشی از دمانس، این مطالعه با هدف بررسی میزان توافق (پایایی) نظرات صادره توسط ادارات کمیسیون پزشکی استان‌ها با کمیسیون پزشکی مرکزی و اثر استفاده از معیارهایی مانند آزمون روان‌شناختی (MMSE)، وجود نتایج یک تصویربرداری عصبی، مشاوره­های خارج سازمانی و حضور نورولوژیست در جلسات کارشناسی بر میزان این توافق صورت‌ گرفته است.
روش‌ها: بررسی حاضر روی 122 پرونده افراد مدعی محجوریت ناشی از دمانس ارجاع شده به اداره کمیسیون پزشکی مرکزی در فاصله شهریور سال 1401 تا شهریور سال 1402 انجام گرفته است. برای بررسی میزان توافق(پایایی) نظرات صادره از ضریب کاپای کوهن، جهت تجزیه­وتحلیل داده­ها از روش­های آمار توصیفی و برای بررسی رابطه بین بعضی از معیارهای تشخیصی بر میزان توافق صورت گرفته از رگرسیون لجستیک استفاده شده است.
نتایج: بین نظریه­های کارشناسی صادره در خصوص محجوریت یا عدم محجوریت در آخرین کمیسیون برگزار شده در استان­ها و اداره کمیسیون مرکزی توافقی خوب با ضریب کاپا 626/0 و در خصوص زمان شروع حجر بین آنها توافقی خوب با ضریب کاپا 681/0 وجود دارد. در 2/76 درصد پرونده ها آزمون (MMSE)، 8/77 درصد مشاوره­های خارج سازمانی،6/24 درصد تصویربرداری عصبی یا نتایج مربوط به آن وجود نداشته است. در صورتی که این سه متغیر دارای اثر معنی­دار و مثبتی بر میزان توافقات صورت گرفته دارند.
نتیجه‌گیری: علیرغم  اینکه میزان توافق در نظریه­های کارشناسی صادره بین آخرین کمیسیون برگزار شده در استان و کمیسیون مرکزی خوب است، اما زمانی می­توان بر توافق بین ارزیاب­ها به‌عنوان یک منبع قابل‌اطمینان تکیه کرد که ارزیابی­ها باتوجه‌به معیارهای تشخیصی مشخص و استانداردی صورت گرفته باشد؛ لذا استفاده از یک دستورالعمل استاندارد و واحد، به‌کارگیری ابزارهای روان‌سنجی جدید برای تشخیص  ظرفیت ذهنی بیماران و آموزش مداوم روانپزشکان و روان‌شناسان ضروری می­نماید.
 
واژه‌های کلیدی: دمانس، پایایی، ناتوانایی اداره امور مالی
     
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: روان‌پزشکی قانونی
دریافت: 1403/5/2 | ویرایش نهایی: 1403/8/2 | پذیرش: 1403/7/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

Research code: 247
Ethics code: IR.LMO.REC.1402.006
Clinical trials code: ندارد


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660