[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو::
برای نویسندگان::
اصول شفافیت::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
گواهی‌ها

AWT IMAGE

Attribution-NonCommercial
CC BY-NC


AWT IMAGE

Open Access Publishing


AWT IMAGE

Prevent Plagiarism


AWT IMAGE

..
:: دوره 20، شماره 4 و 1 - ( 1393 ) ::
جلد 20 شماره 4 و 1 صفحات 358-351 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان وجود جنون آنی در افراد مدعی، در هنگام ارتکاب جرایم کیفری در پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون روانپزشکی قانونی استان‌های لرستان و ایلام طی سالهای 89-85
غفارعلی محمودی1 ، پیمان آسترکی 2، ستار کیخاوندی3 ، پریسا مجیدی3 ، سعید دوستی نژاد4
1- دانشگاه علوم پزشکی لرستان ایران
2- مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور ، peymanastaraki@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
4- مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور
چکیده:   (12512 مشاهده)


زمینه و هدف: یکی از موضوعات مهمی که در روانپزشکی قانونی بررسی می‌شود احتمال ابتلای متهم به جنون آنی در حین ارتکاب جرم است. چرا که براساس قوانین مصوبه مجازات اسلامی و طبق قوانین کشورهای دیگر جنون در حین ارتکاب جرم رافع مسوولیت کیفری است. هدف از این مطالعه بررسی میزان وجود جنون آنی در افراد مدعی در حین ارتکاب جرم در پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون روانپزشکی قانونی استان‌های لرستان و ایلام طی سال های 89-85 می‌باشد.


روش بررسی: نوع مطالعه توصیفی مقطعی و گذشته‌نگر است، حجم نمونه با توجه به محدودیت نمونه تمامی پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون روانپزشکی قانونی استانهای لرستان و ایلام طی سالهای 86-85 است که به صورت سرشماری غیرتصادفی انجام می‌گیرد. با مراجعه به دفاتر ثبتی مراکز پزشکی قانوین استانهای لرستان و ایلام و سپس واحد بایگانی و مطالعه پرونده‌های مندرجات براساس اهداف تکمیل و جمع‌آوری شد.


یافته‌ها: از کل پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون‌های روانپزشکی، تنها جرمی که ادعای جنون در آن مطرح شده است قتل است. لذا بین جرایم تنها قتل مورد مظالعه قرار گرفته است. همچنین در مجموع تنها 9 پرونده (7 پرونده در لرستان و 2 پرونده در ایلام) ادعای جنون حین ارتکاب جرم داشتند. از بین 9 مورد مدعیان جنون 1 پرونده در لرستان و 2 پرونده در ایلام به اثبات جنون رسیدند. هر سه مورد اثبات شده جنون دارای سابقه بیماری روانی بودند. ابزار جرم جنون‌های اثبات شده بلوک و اجر و درگیری بود. تنها یکی از موارد سابقه مصرف موادمخدر داشت.

 نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه همه موارد جنون ثابت شده دارای سابقه بیماری روانی و یک مورد نیز سابقه مصرف موادمخدر داشتند. لذا تشخیص و کنترل صحیح بیماری‌های روانی که احتمال جنون دارند در کاهش احتمال جرایم و همچنین حل معضل مصرف مواد مخدر حائز اهمیت است و این مطالعه به علت محدودیت آماری باید در سطح کشوری و به صورت گسترده انجام گیرد.

واژه‌های کلیدی: افراد مدعی، پزشکی قانونی، جنون آنی، قتل
متن کامل [PDF 377 kb]   (7166 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1393/3/27 | ویرایش نهایی: 1393/9/19 | پذیرش: 1393/3/27 | انتشار الکترونیک: 1393/3/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodi G A, Astaraki P, Kikhavandi S, Majidi P, Doostinejad S. Evaluation of momentary insanity in those claims, the commission of criminal offenses in the cases referred to forensic psychiatric commission provinces of Lorestan and Ilam in 2006-2007. Iran J Forensic Med 2014; 20 (4 and 1) :351-358
URL: http://sjfm.ir/article-1-576-fa.html

محمودی غفارعلی، آسترکی پیمان، کیخاوندی ستار، مجیدی پریسا، دوستی نژاد سعید. بررسی میزان وجود جنون آنی در افراد مدعی، در هنگام ارتکاب جرایم کیفری در پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون روانپزشکی قانونی استان‌های لرستان و ایلام طی سالهای 89-85. مجله پزشکی قانونی ایران. 1393; 20 (4 و 1) :351-358

URL: http://sjfm.ir/article-1-576-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 4 و 1 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پزشکی قانونی ایران Iranian Journal of Forensic Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645